Companii

Nestle mută producția de la Timișoara în Ungaria

Controale de la ITM după ce au apărut informaţii în presă că fabrica din Timişoara a companiei elveţiene va fi închisă
Nestle mută producția de la Timișoara în Ungaria

Unul dintre cei mai mari producători de bunuri de larg consum va închide fabrica din România unde se produc și napolitanele Joe (brand românesc).

Informatia a fost confirmata oficial de companie, însă brandurile produse la Timisoara nu vor dispărea de pe piață, producția urmând să fie mutată integral in Ungaria: "Am inițiat procesul de închidere a fabricii, dar negociem cu sindicatele acum", au declarat, pentru ZF, oficialii Nestle.

Portofoliul Nestle România cuprinde cereale pentru micul dejun și batoane de cereale, băuturi calde, divizia Nestle Professional, dulciuri, înghețată, produse culinare, produse pentru bebeluși și hrană pentru animale. Printre brandurile din portofoliul Nestle România ce cuprinde circa 900 de salariați, din care circa 400 la fabrica din Timișoara, se numără Joe, Nescafe, Maggi și Purina.


Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş s-a autosesizat şi a declanşat deja un control la Nestle, după ce au apărut informaţii în presă că fabrica din Timişoara a companiei elveţiene va fi închisă, urmând ca activitatea să se mute în Ungaria. Mai surprinzător este că în octombrie şi noiembrie au fost trimise cereri privind nevoia de personal în fabrică.

„Nici Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş şi nici Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă nu au primit nicio notificare de la compania respectivă”, a declarat pentru profit.ro ministrul Muncii, Marius Budăi.

Budăi a mai spus că „până la acest moment, trei mari angajatori din judeţul Timiş au anunţat AJOFM că sunt dispuşi să preia angajaţii, în cazul în care aceştia vor fi concediaţi”. Potrivit sursei citate, este vorba despre Fornetti şi Elba.

 

LIKE onportalro