Film

Actorul și regizorul Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani

Internat de aproximativ o lună, actorul de film şi teatru Ion Caramitru s-a stins din viaţă duminică 5 septembrie 2021
Actorul și regizorul Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani

Zilele acestea, trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment, scrie Mediafax. La începutul lunii august, medicii i-ar fi descoperit o infecție în sânge.

După ce tot astăzi și tot la spitalul Elias din Bucureşti a murit şi legendarul sportiv român Ivan Patzaichin, cunoscutul actor Ion Caramitru s-a stins din viață la varsta de 79 de ani.Ion Caramitru a absolvit în 1964 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale clasa profesor Beate Fredanov, debutând cu un an mai devreme la Teatrul Bulandra - cu rolul principal în Hamlet de William Shakespeare. Ion Caramitru a jucat în peste 40 de filme de lung metraj, făcându-și debutul cu rolul secundar în Pădurea spânzuraților în regia lui Ciulei (1964). A interpretat și câteva roluri minore în producții strine precum Citizen X (1995), Mission: Impossible (1996) sau Amen (2002). Printre distincţiile importante se numără ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic şi titlul de Chevalier des Arts et des Lettres precum şi o stea pe Aleea Celebrităților – Walk of Fame, din Piața Timpului din Bucuresti.

Ion Caramitru a fost președinte al UNITER din 1990, director al Teatrului Național din București din 2005 şi ministru al Culturii între 1996 și 2000.

LIKE onportalro