Radio-TV

MTV News a fost închis. Sfârșitul unei ere

Este greu de crezut că sursa de știri despre muzică, modă, cultură și chiar politică pentru generații întregi precum Generația X sau mileniali nu va mai exista
MTV News a fost închis. Sfârșitul unei ere

Această săptămână, ca urmare a unei runde de concedieri masive în cadrul companiei Paramount, întreg departamentul MTV News a fost închis definitiv. Reprezentanți ai Paramount Media Networks au anunțat marți că vor închide MTV News și vor reduce forța de muncă din SUA cu 25%.

Chris McCarthy, care conduce Paramount Media Networks, MTV și Showtime, a declarat într-o notă adresată personalului că, în ciuda „succesului” gigantului media în streaming, compania continuă resimtă presiuni economice mai mari și ca urmare a luat decizia de a reduce echipa națională "prin eliminarea unor unități și prin eficientizarea altora".

Decizia de a închide MTV News vine la mai puțin de o lună după ce BuzzFeed a anunțat că își va elimina divizia de știri premiată, iar Vice Media și-a anulat apreciatul „Vice News Tonight” ca parte a unei restructurări mai ample, majoritatea companiilor de știri și divertisment confruntându-se cu o piață de publicitate în scădere și cu alte provocări din industrie.


Ascensiunea fulgerătoare a MTV News a început în anii 1980, când Kurt Loder, redactorul Rolling Stone devenit gazdă TV, s-a alăturat rețelei și și-a lansat programul „The Week in Rock”, precum și alte programe speciale. În anii '90, MTV News a oferit și o alternativă la știrile tradiționale prin cablu, care i-au atras pe tinerii americani.


Surse: esquire.com, cnn.com
LIKE onportalro