Trailer

Matrix s-a întors și asta este realitatea: The Matrix Resurrections

Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss revin în rolurile Neo și Trinity în cea de-a patra parte din seria Matrix, care ne-a introdus într-o lume a realităților paralele încă din 1999.
Matrix s-a întors și asta este realitatea: The Matrix Resurrections

Matrix Resurrections nu este un remake, este o înviere. Este cea de-a patra parte după The Matrix (martie 1999), The Matrix Reloaded (mai 2003) și The Matrix Revolutions (noiembrie 2003) și putem spune că nu este nici măcar o continuare, căci după cum vedem din trailer personajele sunt străine unul față de celălalt dacă nu chiar față de propriile persoane, Neo întrebându-se ”Sunt nebun!”.

Matrix a schimbat fața filmelor legate de tehnologie, a schimbat chiar limbajul social încărcând de semnificații discuțiile despre realități virtuale, paralele. Se pune întrebarea dacă după numeroase filme, seriale, jocuri video, benzi desenate care au împrumutat din estetica fenomenului Matrix, după 18 ani de la The Matrix Revolutions, o nouă parte și-ar pune amprenta asupra cinematografiei așa cum au făcut primele trei părți? Probabil că nu, pentru că tema și universul Matrix sunt cunoscute. Dar, cum tehnologia este într-o continuă evoluţie, vor fi speculate aceste aspecte. Şi astfel, se mai pune o întrebare: Matrix Resurrections este sfârşitul ... sau un nou început?

Până vom afla răspunsul, să ne bucurăm de Matrix Resurrections care va apărea în cinematografe și pe HBO Max pe 22 decembrie 2021.


Trailer The Matrix Resurrections

 

LIKE onportalro