Turism

Cascada Bigăr s-a prăbuşit. Curiozitatea împinge şi mai mult turiştii şi după dezastru

Declarată cea mai impresionantă cascadă din lume de către site-ul The World Geography în anul 2013, cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit luni, în jurul orei 18.00, din cauze naturale conform Romsilva
Cascada Bigăr s-a prăbuşit. Curiozitatea împinge şi mai mult turiştii şi după dezastru

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale”, a anunțat luni pe Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

VEZI VIDEO AICI


Cascada, care era vizitată de peste 100.000 de turişti pe an, a cedat sub propria greutate din cauza travertinului și mușchilor care s-au acumulat în timp, conform precizărilor repreyentanţilor Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

Chiar și după dezastru, Cascada Bigăr atrage turiști, curiozitatea fiind și mai mare pentru această minune a naturii.

"Este prima dată când vin aici. Până acum am văzut-o în poze. Aseară ne-am planificat să venim să o vedem astăzi pentru că am văzut ce s-a întâmplat." a declarat marți un turist.

Sursa: Digi24
 


Cascada Bigăr, scurt istoric

Izvorul Bigăr este o arie protejată de interes național situată în județul Caraș-Severin. Rezervația naturală de tip mixt a fost înființată în anul 1982 și declarată arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 152 din 12 aprilie 2000. În septembrie 2010, un ghid turistic internațional, National Geographic Traveler - Romania, făcea pentru întâia oară prezentarea acestei cascade în presa turistică de specialitate, urmând ca în 2013, site-ul The World Geography să alcătuiască o listă cu cele mai impresionante cascade din lume, pe primul loc fiind Cascada Bigăr.

LIKE onportalro