Curiozități din lumea animalelor

Găina care a navigat prin lume

Guirec Soudée visase mereu să navigheze în jurul lumii. Deoarece i s-a părut nepractic un animal de companie precum un câine sau o pisică, a ales o găină să îi ţină companie pe întinsele ape
Găina care a navigat prin lume

Guirec Soudée este nepotul lui Francine Guerlain, sora ultimului maestru parfumier al familiei Guerlain. Guirec s-a născut în Côtes-d'Armor în 1992, iar la numai 18 ani a părăsit insula Yvinec unde a crescut, în largul coastei Plougrescant din Côtes-d´Armor, cu direcţia Australia. Ajunge acolo fără bani și doarme pe străzi până când își găsește un loc de muncă ca pescar la bordul unei bărci mari cu creveți. După ce strânge câţiva bani a ales să meargă cu bicicleta 2.000 km pentru a „descoperi țara”. Vine acasă cu economiile și își cumpără barca cu pânze.
Nu a navigat niciodată într-o barcă cu pânze locuibilă, dar vrea să traverseze oceanele.

În 2013, la vârsta de 21 de ani la bordul lui Yvinec, micuța sa barcă ruginită de oțel de nici 11 m cu același nume cu insula care l-a „făcut” după cum spune el, și-a început prima sa cursă transatlantică. Fără echipament de comunicare și puțină experiență de navigație plecase să cucerească lumea. A vrut să ia un animal de companie, dar între un câine şi o pisică a ales o ... găină.

 

Guirec Soudéeîn timpul unei opriri în Insulele Canare, a cunoscut-o pe Monique - o găină roșie din Rhode Island. Ea urma să devină confidenta și cea mai bună prietenă a lui în timpul unei călătorii de patru ani. Împreună, au traversat Atlanticul și apoi spre Groenlanda. S-au confruntat cu aisberguri și furtuni și au fost prinși în gheața arctică timp de 130 de zile. Au trecut chiar și prin periculosul Pasaj dintre Pacific și Atlantic. Guirec Soudée a devenit cel mai tânăr marinar care a finalizat traversarea; Monique singura găină.

Guirec Soudée - Monique


Guirec a scris o carte despre călătoria sa cu Monique numită A Sailor, a Chicken, an Incredible Voyage. Mai multe informatii despre aventurile lui Guirec şi a partenerei de călătorii puteţi găsi pe siteul lui www.guirecsoudee.com.

 

LIKE onportalro