12 februarie marchează ziua internaţională a clătitelor şi propune reinterpretarea unui preparat gustos în funcţie de tradiţiile şi obiceiurile preluate din mai multe ţări. …
Friptura de porc fragedă la cuptor este esența meselor în familie, fie că este vorba de Crăciun, Anul Nou sau orice alta sărbătoare, și de ce nu și de o masă de duminică. …
Rasolul de vită cu legume este o mâncare cu sos, simplă şi consistentă. Italienii îi spun ossobuco (oso buco sau osobuco) şi este de fapt o tocană de vită săţioasă, lăsată să fiarbă pe îndelete, până când bucăţile de carne se desprind de pe os şi sunt super fragede, învăluite de sosul de legume aromat. …
Ce este orange curd-ul? O simplă cremă de portocale fină și aromată, pe bază de suc de citrice, cu ou, unt și zahăr. Sau mai pe înțeles ... acea cremă care nu „rămâne” prea mult în frigider …