Rețete deserturi

Tartă cu lămâie verde și lapte condensat, fără coacere

Dulce-acrișoară, tarta este perfectă atât într-o zi caniculară, cât și într-o zi rece, când vrei să te răsfeți cu ceva bun
Tartă cu lămâie verde și lapte condensat, fără coacere

Tarta cu lămâie verde și lapte condensat este o adaptare după celebra Key Lime Pie, însă  în cazul acesteia se folosesc limete numite Key Limes, mai acre, mai mici și cu o coajă mai subțire. Se pot folosi însă, și lămâi verzi sau lămâi obișnuite – în loc de 6 punem 5 mai mici. Blatul de biscuiți este cel folosit pentru orice cheesecake fără coacere, adică biscuiți și unt. Puteți adaugă și o jumătate de linguriță de ghimbir măcinat, pentru un gust mai exotic, sau puteți înlocui 50 g de biscuiți cu 50 g de migdale, nuci sau caju măcinate. Crema de lămâie și lapte condensat practic se face singură. Asta pentru că în timp ce amestecăm laptele condensat cu zeamă de lămâie are loc o reacție acidă și deja începe să se îngroașe. Apoi mai trebuie să stea câteva ore la frigider, timp în care devine fermă.

Singură grijă este să alegem lapte condensat îndulcit și nu din cel pentru cafea și să spălăm bine lămâile, înainte de a le rade, cu apă călduță și puțîn bicarbonat de sodiu (că să îndepărtăm ceapă și pesticidele). După câteva ore la frigider prăjitură cu blat de biscuiți și crema de lămâie cu lapte condensat poate fi devorată. Ornată cu câteva rozete, făcute cu un pos, din frișcă batura tare sau simplu, cu coajă rasă de lămâie, puțînă ciocolată,… ține doar de imaginația și de gustul fiecăruia.


INGREDIENTE rețetă TARTĂ CU LĂMÂIE VERDE ȘI LAPTE CONDENSAT, FĂRĂ COACERE
- 275 g de biscuiți, rupți în bucăți mari
- 100 g de unt topit
- 400 g de lapte condensat, îndulcit
- 300 ml de smântână proapătă pentru frișcă
- zeamă stoarsă de la 6 lămâi verzi
- coajă rasă de la 6 lămâi verzi
 

Pentru MOD DE PREPARARE Tartă cu lămâie verde și lapte condensat accesați reteta-video.ro

LIKE onportalro