Alte sporturi

Caiac-canoe :: S-a stins o legendă a sportului românesc, Ivan Patzaichin!

Fostul canoist, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, era internat la Spitalul „Elias”, după ce, în februarie, a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață.
Caiac-canoe :: S-a stins o legendă a sportului românesc, Ivan Patzaichin!

Ivan Patzaichin se numără printre marii campioni ai sportului românesc, acesta câștigând 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice. Pe lângă performanțele de la Jocurile Olimpice, Patzaichin a mai cucerit și 22 de medalii mondiale (9 de aur, 4 de argint şi 9 de bronz) și un aur la C2-1000m la Campionatele Europene din 1969 de la Moscova, după această ediție Campionatele Europene fiind suspendate până în anul 1997.

Juan Antonio Samaranch, preşedintele CIO, i-a conferit Ordinul Olimpic Colanul de Platină, fiind singurul sportiv român deţinător al acestui ordin, iar în anul 2000 a fost distins cu Ordinul naţional 'Serviciul Credincios' în grad de ofiţer.

În aprilie 2019, Ivan Patzaichin a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

La 26 noiembrie 2019, când a împlinit 70 de ani, a primit din partea Preşedinţiei României Ordinul Naţional ''Steaua României'' în grad de Cavaler.

 


De 3 luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, după ce, în februarie, a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață, la vârsta de 71 de ani.

Trupul neînsufleţit al marelui campion va fi depus mâine, la ora 12.00, la sediul clubului Dinamo. Detaliile despre înmormântarea acestuia urmează să fie stabilite şi făcute publice.
 

LIKE onportalro