Campionate

Argentina câştigă Copa America pentru prima dată din 1993

Copa America 2021, trofeul unei generaţii care nu renunţă
Argentina câştigă Copa America pentru prima dată din 1993

Deşi în 2016, după trei finale de Copa America pierdute, Messi anunţa că "s-a terminat cu naționala", starul Barcelonei, actualmente liber de contract, a reuşit să câştige un trofeu major şi cu echipa Argentinei. Reuşita este cu atât mai importantă cu cât aceasta a venit chiar împotriva Brazilia pe Maracanã, unicul gol fiind marcat de Ángel Di María în minutul 22.

Argentina nu mai câștigase Copa America din 1993, iar de atunci a mai jucat patru finale (2004, 2007, 2015, 2016).


"Trebuia să câștig ceva cu Argentina, era ca un ghimpe. Știam că într-o zi voi putea face asta. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest moment, în Brazilia, contra Braziliei. Cred că Dumnezeu păstra acest moment pentru mine.

E o nebunie! Nu pot să explic ce fericire simt. De multe ori am plecat trist, dar știam că într-o zi se va schimba. Nu exista un moment mai bun. Acest grup merita asta cu adevărat."
a declarat Lionel Messi

 

Neymar Messi Copa America 2021

"Mă doare să pierd, mă doare...este ceva cu care încă nu am învățat să trăiesc. Când am pierdut, am fost să îl îmbrățișez pe cel mai mare jucator din istorie pe care l-am văzut jucând.
Prietenul și fratele meu Messi, am fost trist și m-am dus să îi spun: 'fiu de cățea, m-ai învins', sunt foarte trist pentru că am pierdut. Însă tipul ăsta este minunat. Am un respect imens pentru ce a făcut el în fotbal, dar în special pentru mine.
URĂSC SĂ PIERD!!!! Dar bucură-te de titlul tău, fotbalul aștepta acest moment! Felicitări frate, fiu de cățea!"
, a scris Neymar pe contul său de Instagram.

LIKE onportalro