Campionate

Mircea Lucescu se retrage din fotbal

Cunoscutul antrenor român şi-a dat demisia de la Dinamo Kiev şi a anunţat că "totul se termină - o carieră fotbalistică, dragoste și viață"
Mircea Lucescu se retrage din fotbal

Mircea Lucescu şi-a început cariera de antrenor la 33 de ani pe 28 februarie 1979 într-un meci de Cupă, Corvinul - Metalul Bucureşti 1-3, pe când era încă juca la echipa ardeleană. În paralel, în 1981, a fost numit și selecționer al reprezentativei României pe care a condus-o spre prima participare din istorie la Campionatul European, în 1984.
În România a mai antrenat doar pe Dinamo şi pe Rapid în două rânduri. A mai antrenat în Italia (Pisa, Brescia, Reggiana şi Inter Milano), Turcia (Galatasaray și Beșiktaș), Ucraina (Șahtior Donețsk și Dinamo Kiev) și Rusia (Zenit).

Cele mai multe trofee a obținut cu Șahtior Donețk (22) iar cele mai valoroase sunt Supercupa Europei cu Galatasaray (2000) și ultima cupă UEFA cu Șahtior (2009), ulterior transformându-se în Europa League.

Între 2017 și 2019 a mai antrenat și naționala Turciei.

"Totul se termină. Am dat 15 ani fotbalului ucrainean și meciul cu Șahtior a fost ultimul în fruntea Dinamo. Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Așa am decis să-mi pun capăt carierei. A fost ultimul joc."
Mircea Lucescu

 

Sursa și foto: gsp.ro

LIKE onportalro