Campionate

Squadra Azzurra, regina Europei

Italia învinge Anglia la loviturile de departajare, câștigând al doilea trofeu european, după 53 de ani
Squadra Azzurra, regina Europei

La fel ca Brazilia care nu a reușit să se impună pe Maracana în finala Copei America, și Anglia a pierdut pe Wembley finala EURO 2020.

Italia - Anglia 1-1, 4-3 d.pen.


După 33 de victorii, Roberto Mancini era sigur de echipa sa păstrând aceiași jucători, același sistem, 4-3-3, ca la semifinale. Gareth Southgate a modificat și planul tactic, și un jucător: 3-4-3 (5-4-1 pe faza defensivă), în loc de 4-2-3-1, Trippier schimbându-l pe Saka.

Ideea lui Southgate a fost inspirată, după doar un minut și 52 de secunde, Trippier a centrat peste întreaga defensivă italiană și Shaw a șutat devastator. Cea mai rapidă deschidere de scor din istoria finalelor CE. Însă, în 45 de minute, albii au avut un șut, un gol. Rivalii, cinci mingi spre poartă, una cadrată.

În a doua repriză, în minutul 67, portarul Angliei a respins balonul lui Verratti, bară. Bonucci a fost acolo și a marcat, din 2 metri. Cel mai în vârstă marcator dintr-o finală, la 34 de ani și 71 de zile.

Campioană decisă la lovituri de departajare

Executanții loviturilor de departajare: Berardi - gol, Belotti - ratare, Bonucci - gol, Bernardeschi - gol, Jorginho - ratare / Kane - gol, Maguire - gol, Rashford - ratare, Sancho - ratare, Saka - ratare

 

LIKE onportalro