Alte sporturi

În al șaptelea cer! Ronnie O’Sullivan câștigă din nou Campionatul Mondial și egalează recordul de titluri al lui Hendry!

Ronnie O’Sullivan și-a consolidat statutul de cel mai mare jucător de snooker al tuturor timpurilor, învingându-l luni seară pe Judd Trump cu 18-13 în finala Campionatului Mondial și cucerind trofeul de la Crucible pentru a șaptea oara în carieră.
În al șaptelea cer! Ronnie O’Sullivan câștigă din nou Campionatul Mondial și egalează recordul de titluri al lui Hendry!

Egalând recordul de la Sheffield stabilit de Stephen Hendry în 1999, O’Sullivan pune capăt oricărei dezbateri privind cel mai mare jucător din toate timpurile. “Racheta” a bătut ori a egalat aproape toate recordurile importante ale lui Hendry.
Trump a revenit cu curaj după ce era condus cu 12-5 după prima zi, reducând diferența la 14-11. O’Sullivan s-a distanțat din nou în sesiunea decisivă, câștigând confortabil într-o seară istorică pentru unul dintre cei mai buni sportivi britanici. După trei decenii la vârf, capacitatea de a se ridica la înălțimea momentelor importante și a-și etala abilitățile extraordinare este nediminuată. Copleșit, acesta a izbucnit în lacrimi când l-a îmbrățișat pe Trump la finalul meciului.


Finalele lui Ronnie O’Sullivan la Campionatul Mondial
 

2001: victorie cu John Higgins 18-14
2004: victorie cu Graeme Dott 18-8
2008: victorie cu Ali Carter 18-8
2012: victorie cu Ali Carter 18-11
2013: victorie cu Barry Hawkins 18-12
2014: infrangere cu Mark Selby 18-14
2020: victorie cu Kyren Wilson 18-8
2022: victorie cu Judd Trump 18-13


Acesta a fost al 39-lea turneu de puncte câștigat de englez și al 21-lea succes în seria Triplei Coroane, impunându-se, de asemenea, la Masters și UK Championship de câte șapte ori. Cecul de 500.000 de lire este suficient pentru a-l menține pe primul loc în clasamentul mondial și egalează cel mai mare premiu câștigat până acum. Doar de la Crucible, O’Sullivan a strâns în carieră câștiguri de aproape 3,5 milioane de lire.
La vârsta de 46 de ani, O’Sullivan devine cel mai bătrân campion mondial din istorie, depășind recordul lui Ray Reardon care avea 45 de ani în 1978. Construcția break-urilor mari a fost la fel de bună ca întotdeauna, un total de 15 break-uri de peste 100 de puncte fiind un nou record personal la o ediție de Campionat Mondial.
John Higgins, adversarul din semifinale, l-a descris ca „letal” și „un animal diferit”. Într-o formă fizică bună și, când e dedicat, la fel de puternic mental ca orice alt jucător, O’Sullivan este capabil să rămână în top în următorii ani și să își adauge alte titluri în palmares.
Trump, campion în 2019, a ratat ocazia de a deveni al șaptelea jucător care să câștige trofeul de la Crucible de mai multe ori după Steve Davis, Hendry, Higgins, O’Sullivan, Mark Williams și Mark Selby. Jucătorul de 32 de ani din Bristol a rămas în urmă în a doua sesiune de duminică seara, când un deficit de 5-4 a crescut la 12-5, forțându-l să aibă prea mult de recuperat luni. Câștigător a 23 de turnee, Trump a primit 200.000 de lire pentru calificarea în finală și termină sezonul pe locul al doilea în clasament.
„Probabil că acesta e cel mai bun rezultat pe care l-am avut”, a spus O’Sullivan. „A fost o luptă titanică împotriva unui competitor care e tânăr și flămând. A trebuit să lupt pentru fiecare punct. Chiar și la 12-5 știam că nu s-a terminat. Părerea mea e că Judd e deja unul dintre cei mai buni din toate timpurile. Felul în care joacă snooker e așa de dinamic. El o să mai câștige turneul de câteva ori iar ceilalți ar face bine să își ridice nivelul. L-am îmbrățișat puternic la final și am început să îi plâng în brațe. A spus niște cuvinte minunate. Ce mi-a zis m-a uluit. Este un băiat grozav și nu mi-am dat seama ce crede despre mine până acum. El este extraordinar pentru snooker. Am fost mai emotiv în ultimii ani. Presupun că asta se întâmplă când îmbătrânești. Am 46 de ani și joc împotriva unora care de-abia au trecut de 20 de ani. Mă forțează să rămân în formă, sănătos și să îmi aleg programul rațional. A fost un moment formidabil în această seară și e minunat că m-am putut bucura de el cu familia mea.”
Trump a declarat: „Am încercat tot posibilul să revin dar era prea târziu. Am dat totul, încă mai aveam o șansă înaintea ultimei sesiuni dar știam că o să fie dificil. Am avut ocaziile mele, loviturile de distanță au fost destul de bune, doar că nu am avut ritmul meu obișnuit când mă aflam intre bile. Este o realizare uimitoare pentru el și pentru snooker și era doar o chestiune de timp până când va ajunge la șapte trofee. I s-a dedicat în ultimii 30 de ani și nu voi fi surprins daca va și bate recordul acum. Sunt mândru pentru că am făcut eforturi și mi-am oferit o șansă. La început, se părea că va fi un turneu dezamăgitor pentru mine dar am reușit să îl transform într-unul pozitiv. M-am luptat pentru el împotriva celui mai bun jucător din toate timpurile și 18-13 nu e un scor rău.”


Sursa: https://wst.tv/
 

LIKE onportalro