Tenis

Serena Williams a furat bucuria japonezei Naomi Osaka la primul Grand Slam din carieră

Fiind penalizată de trei ori în setul doi, Serena Williams l-a făcut ”hoț” și ”mincinos” pe arbitru, pierzând în cele din urmă partida cu 2-6, 4-6
Serena Williams a furat bucuria japonezei Naomi Osaka la primul Grand Slam din carieră

După ce a pierdut primul set din finala US Open cu un categoric 2-6 în fața tenismenei din Japonia, Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA), Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) a încercat să revină în meci în cel de-al doilea set, însă spectacolul nu a mai constat în tenisul propriu-zis și în manifestările și replicile jucătoarei din SUA.

Primul avertisment

În debutul setului doi, Serena a primit avertisment de la arbitrul Carlos Ramos, pentru coaching, după ce Ramos a observat un gest al antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena s-a apărat, susținând că nu s-a întâmplat nimic: "Dacă ține degetul sus este coaching?!".

După meci, antrenorul francez al Serenei a declarat: ”Sunt sincer, trebuie să recunosc că m-am folosit de coaching. Dar oricine o face, știți și voi asta. Și antrenorul lui Naomi Osaka a făcut asta la fiecare punct, oricum.”


Al doilea avertisment
 

Serena a făcut o dublă greșeală și a ratat un rever, apoi a dat cu racheta de pământ. Fiind al doilea avertisment, ea a pierdut primul punct din următorul game și a tunând către arbitru: "Nu am trișat! Nu am primit sfaturi, e incredibil ce se întâmplă! Eu nu trișez niciodată, mai bine pierd!".

Al treilea avertisment


La 4-3 în setul doi, Ramos i-a dat un al treilea avertisment Serenei și un game de penalizare după ce americanca l-a făcut "hoț" și "mincinos", solicitând în lacrimi ca acesta să-și ceară scuze față de ea.

Osaka a ajuns astfel la 5-3 după care Serena a intrat în discuții și cu supervizorii: "Sunt jucători care au zis mai multe lucruri și pentru că sunt bărbați nu li s-a întâmplat nimic!"

Serena a câștigat următorul game la zero și a mers din nou să discute cu oficialii turneului. Osaka a câștigat apoi game-ul, setul, meciul și turneul.


La final, cu lacrimi în ochi, Serena a cerut spectatorilor să nu mai huiduie arbitrul și pe japoneză și să celebreze triumful lui Naomi Osaka: "Nu vreau să fiu nepoliticoasă, dar nu răspund la întrebări. Vreau să spun că Naomi a jucat bine, e primul ei Grand Slam câștigat. Felicitări, Naomi! Nu o mai huiduiţi pe Naomi. A fost un an dificil pentru mine. Sper să mai vin aici şi la anul".

De altfel, după tot acest spectacol extrasportiv, Naomi Osaka, de asemenea cu lacrimi în ochi, și-a cerut scuze în fața publicului pentru faptul că a câștigat partida!

 

Sursa: gsp.ro

LIKE onportalro